Pamatujte...
nejlepší dárek, jaký můžete svému psovi dát, je váš čas.
Koupili jste svému psovi inteligentní hračku a on ji už zná "jako své boty" a už ho to tak nebere? Nezoufejte! Hračka může ještě dobře posloužit i jiným domácím mazlíčkům...
- Úvod
- SPOLU S MASÍČKEM
- Kočičí dráp - drcená kůra, 50 g
Kočičí dráp - drcená kůra, 50 g
- Kompletní specifikace
- Kočičí dráp - drcená kůra, 50 gSklademKč 46,00Kč 40,00 bez DPH
Uňa de gato, Vilacacora nebo Kočičí dráp, to všechno jsou lidové názvy pro botanicky zvaný řemdihák plstnatý (Uncaria tomentosa).
Jde o dřevnatou liánu, která dosahuje zpravidla 30metrové délky. Lodyha je silně zdřevnatělá, listy mívají srdcovitý nebo oválný tvar. U jejich báze se nacházejí zahnuté trny, které připomínají kočičí dráp. Podle něj se také rostlině někdy říká Cat´s claw.
Zvěsti o svaté rostlině Inků, uctívané jako zázračný antioxidant a imunostimulant, dorazily do Evropy poměrně nedávno. Celosvětový zájem Uňa de gato vzbudila až poté, co o ní referoval polský fytoterapeut žijící v Peru Edmund Szeliga. Až koncem 20. století vešly ve všeobecnou známost její mimořádné léčebné schopnosti a začaly se jimi zabývat vědecké týmy v Evropě, USA, Číně, Rusku i Japonsku. Biochemické rozbory našly ve vnitřní části kůry rostliny kombinace alkaloidů, které mají schopnost bojovat s nádorovými onemocněními, posilovat a detoxikovat organismus. Uňa de gato se tak stala hned po Mace druhou nejpopulárnější peruánskou bylinou.
Nepodávejte štěňatům ani březím fenám, nepodávejte ani psům, kteří mají nízký tlak nebo berou léky na snížení srážlivosti krve (kočičí dráp působí opačně!).
Používejte ve formě vývaru, který můžete přidat do jídla (třeba zalít granule). Cuť má vývar nevýraznou (asi jako slabé kapky proti kašli).
Příprava vývaru:
1-2 lžíce kočičího drápu nechte vařit (probublávat) asi 25 minut v 1 litru pitné vody
Zdravotní účinky:
- pomáhá při léčbě zhoubných nádorů, rakoviny
- léčbě nemocí trávícího traktu, zánětů, vředů, zácpy, plynatosti, parazitů, hemeroidů
- k posílení imunity
- cirhoze jater
- jako antioxidant